maanantai 27. tammikuuta 2014

Unohtumaton teatterielämys


Unohtumaton teatterielämys
Tänään tiistaina 28.01. vielä nähtävissä Espoon Kaupunginteatterissa Anna-Mari Kähärän sävellys/esitys Mika Waltarin nuoruuden runohin. Säveltäjä Anna-Mari Kähärä on oivallisesti tavoittanut nuoren Mika Waltarin Konstntinopolin matkan runojen itämaiset tunnelmat. Pertti Sveholmin runojen luku sekä Marzi Nymanin laulu ja Maija Linkolan jousikvartetti ja Anna-Mari Kähärä piano tulkitsi sävellyksen ainutlaatuiseksi taide-elämykseksi. Mika Waltarin faneille esitys kokonaisuudessaan antoi suurenmoisesti enemmän kuin kuttuurinharrastaja voi kuvitellakaan. Uskon, että myös kulttuurin ammattilaiset tulevat esitystä kiittelemään.
Hyvät teatterin ystävät tänään tiistaina Espoon Kulttuurikeskukseen kokemaan unohtumaton taide-elämys!

Olen poiminut alla eräitä taustatietoja säveltäjän kotisivulta sekä Waltarin elämänkerrasta.
Esityksen alussa säveltäjä näytti alla mainittua nuoren miehen matkakertomusta sekä Waltarin Runoja 1925-1945 kirjaa. Minuun vaikutti erityisesti se että entisenä rautatiejohtajana junamatkan kuvaus oli vieläkin muistissa. Voi miten taide-elämys voi sykähdyttää! Nyt toivoisin olevani kirjailija jotta voisin sanoin kuvata tuntemuksiani.
 jarkkorahkosenblogi.blogspot.com

AINA SIELLÄ MISSÄ EN OLE Esitys Espoon kaupunginteatterissa 27-28.01.
Mika Waltarin nuoruuden runoja.
Anna-Mari Kähärä, piano ja sävellykset
Marzi Nyman, laulu
Pertti Sveholm, runojen luku
Maija Linkolan jousikvartetti

http://annamarikahara.com/anna-mari-kahara/sample-page/

Waltari kirjoitti myös joitakin matkakertomuksia.Yksinäisen miehen juna, vuonna 1929 ilmestynyt saman vuoden kesään sijoittuva matkakertomus, kuvaa vastavalmistuneen kandidaatin matkaa Konstantinopoliin Filosofian kandidaatiksi hän valmistui 1929

Myöhemmin Waltarin runoja ilmestyi kokoelmissa Runoja 1925–1945 ja Pöytälaatikko: Muistoja ja muistiinpanoja 1945–1967.

Ei kommentteja: