lauantai 28. joulukuuta 2013

Toimija monessa tehtävässä/Jarkko Rahkonen 75vuotta 31.12.2013


Jarkko Rahkonen 75vuotta 31.12.2013
Toimija monessa tehtävässä

Vuonna 2014 toimin mm.
Espoon kaupungissa:
sd-valtuustoryhmän jäsen, varavaltuutettu
Vanhusneuvoston jäsen
Kauklahden asukasfoorumin jäsen
Yhteisöissä:
SDP.n Uudenmaanpiirin piirikokousedustaja
EKL:n Liittokokousedustaja
EKL.n Uudenmaanpiirin piirikokousedustaja ja piirihallitus
Espoon kultturiseura ry.n puheenjohtaja
Espoon valppaat kuluttajat ry:n sihteeri
Jäsen monessa yhdistyksessä
Yrityksissä hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja
Harrastuksena viikottain kuntosalissa treenaamien Internetin alusta alkaen harrastuksena seurata yötä päivää nettissä käytävää kommunikaatiota maailman, Yhdysvaltain, Eu:n ja Suomen talouden ja yhteiskunnan tapahtumista. Vuodesta 2012 alkaen osallistunut myös jonkin verran Espoota koskevaan nettikeskusteluun.

Kultuurin monipuolinen harrastus teatterissa, musiikkitilaisuuksissa, taidenäyttelyissä käynti. Espoon kultturiseuran puheenjohtajuus on suuritöinen harrastus.

jarkkorahkosenblogi.blogspot.com

Merkittäviä saavutuksia
Merkittävä saavutus oli toimia peräkkäinSuomen valtion kolmen suurimman liikelaitoksen talousjohdossa yli kolme vuosikymmentä, 1960- 1990-luvuilla.
Nimittäin:
Tie-ja vesirakennushallituksessa joka johti tie- ja vesirakennuslaitosta
Rautatiehallituksessa joka johti Valtionrautateita
Posti- ja telehallituksessa joka johti Posti- ja telelaitosta

Johdollani laadittiin suunnitelmat joiden perusteella muodostettiin erilliset liikelaitokset Posti ja Tele ilman yhteistä hallitusta.
Suunnitelma laadittiin johdollani tehdyn Busy-mallin avulla. Tämä mallin avulla voitiin tehdä kaikki liikekonsernin ja sen tytäryksikköjen liiketoimintasuunnitelmat, tuloslaskelmat ja taseet vaihtoehtoislla tuotehinnoilla ja -määrillä sekä vaihtoehtoisilla yksikkökustannuksilla ja resurssimäärillä. Busy-mallilla voitiin simuloida konsernin emoyhtiön ja tytäryhtiöiden hallitusten, toimitusjohtajan ja muiden johtajien tarvitsemat liiketoimintasuunnitelmat ja budjetit vaihoehtoisilla hinnoilla ja tuotemäärillä sekä eri tuotantopanosten vaihtoehtoislla kustannuksilla. Malli tulosti kaikki johtamisessa tarvittavat ja halutut tunnusluvut

Markittävä saavutus oli toimia vv 1971-75 Paasion II ja Sorsan I hallituksissa pääministerin, IIvaltiovarainministerin ja liikenneministerin erityisavustajana sekä eristyisavustajien ryhmän vetäjänä.

Merkittäviä tuloksiin vaikutin myös toimiessani valtioneuvoston asettamien
Ympäristönsuojeluneuvoston jäsenenä sekä sen suojelujaoston pueenjohtajana sekä
Luonnonvarinneuvoston jäsenenä.
Liikennuturvalliusuusasian neuvottelukunnan jäsenenä
Liikenneturvan hallituksen varapuheenjohtajana

Aikanaan tvh:ssa työskennellesäni olin Liikennepoliittinen-yhdistys Enemmistö ry:n perustajajäsen. Tämän yhdistyksen vaiktus oli erittäin suuri ihmisystävällisen liikenneympäristön aikaan saamisessa.

Osallistuminen tielaitoksessa tieverkkosuunnitteluun vei mukaan maankäyttösuunnitteluun ja yhdyskuntasuunnitteluun. Alan arkkitehdit, insinöörit ja muut yhteiskuntasuunnittelijat vetivät mukaan Yhteiskuntasuunnittelu seuraan ja sen hallituksen sihteeriksi ja ohjelmatyön suunnittelijaksi. Jyväskylän kesässä v 1968 järjestettiin mittava yhteiskuntasuunnitteluseminaari. Olin seminaarin pääsihteeri ja tehtävänä huolehtiminen siitä, että kaikki sujuu ja osanottajat saavat haluamansa tiedot. Sitemmin toimin Yhteiskuntasuunnittelu-lehden päätoimittajana, puolueettoman yrityksen lukijtutkimuksessa saimme paramman tuloksen kuin Arkkitehti-lehti. 






Ei kommentteja: